JEDNODUCHÁ OMÁČKA Z VÍNA


Na 3 porce budete potřebovat

  • 200 ml bílého vína
  • 200 ml rostlinného mléka (použila jsem sojové)
  • 2 velké polévkové lžíce Hrašky (používám místo mouky na zahuštění)
  • šťávu z 1/2 citrónu
  • 1 malou cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • hrst vlašských ořechů
  • čerstvou petrželku (nemusí být)
  • olivový olej
  • pepř, sůl na dochucení

Na olivovém oleji si na pánvi zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Až začne cibulka zlátnout, přidáme k ní nadrobno nakrájený česnek a ještě chvíli restujeme, dokud se česnek nerozvoní.

Mezitím si smícháme studenou vodu s Hraškou (nebo moukou). Pokud se vám tvoří hrudky, zbavíte se jich metličkou. Do směsi přilijeme víno a znovu promícháme. Hotovou směs vody, vína a Hrašky pomalu přiléváme k orestovanému česneku a cibuli. Na pánev ji za stálého míchání lijeme pomalu, aby se omáčka nesrazila. Do omáčky můžeme přidat hrst nasekaných vlašských ořechů a čerstvou petrželku.

Omáčku provaříme asi 15 – 20 minut a na závěr dochutíme solí, pepřem a šťávou z 1/2 citrónu. Do hotové směsi zamícháme těstoviny a můžeme podávat.

 


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.