VLOČKOVO – KAPUSTOVÉ KARBANÁTKY


  • 1 hlávka kapusty (cca 350 g)
  • 1 kostka bujónu – používám například BIO zeleninový bujón Würzl
  • 220 g vloček
  • 100 g sýru – použila jsem rostlinný uzený sýr Veganline
  • 3 velké polévkové lžíce Hrašky
  • 1 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 1 hrst majoránky
  • koření na mleté maso (např. značka Avokádo)
  • sůl

Kapustu nakrájíme na čtvrtiny a vaříme ji cca 30 minut ve vodě s polovinou kostky zeleninového bujónu. Mezi tím si do mističky nadrobíme druhou polovinu bojónu, přidáme vločky, zalijeme horkou vodou a přikryjeme – vločky nám během 30 minut pěkně změknou. Pokud nasají všechnu vodu, ještě ji do vloček dolijeme.

Uvařenou kapustu slijeme a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme vločky (pokud se do nich nevsákla všechna voda, tak přebytek vody slijeme), 3 velké polévkové lžíce Hrašky, nastrouhaný sýr, na drobno nakrájenou cibuli, česnek, sůl, hrst majoránky a směs dochutíme kořením na mleté maso, kterým nešetříme – směs perfektně dochutí.

Na pečícím papíru, který si trošku vymažeme olejem, vytváříme lžící karbanátky, které pečeme v troubě na 200 C cca 30 minut. Výborné jsou třeba jako příloha k salátu.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.