KVĚTÁK NA KARI


  • 1 ks květáku
  • 400 ml kokosového mléka
  • 300 – 400 ml vody
  • 2 vrchovaté polévkové lžíce Hrašky
  • 2 polévkové lžíce slunečnicových semínek (nemusí být)
  • 2 čajové lžičky kari
  • 1 cibule
  • olivový olej
  • sůl

Na olivovém oleji si zpěníme na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme kari a chvilinku restujeme, než se koření rozvoní. Po té přidáme na růžičky rozdělený květák, který se nám „obalí“ v kari a cibulce, zalijeme kokosovým mlékem a promícháme. Po té přidáme cca 300 – 400 ml vody a zaprášíme 2 vrchovatými polévkovými lžícemi Hrašky, která nám omáčku zahustí. Krátce provaříme a můžeme podávat. Do omáčky můžeme během vaření přidat slunečnicová semínka.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.