BANÁNOVO-JABLEČNÝ PUDINK Z HRAŠKY VANILKA


Na pudink

  • 75 g Hraška Vanilka
  • 500 ml rostlinného mléka
  • 40 g cukru (nebo méně dle chuti)

Na ovocnou část

  • 3 jablka
  • 2 banány
  • 200 ml vody
  • skořice nebo perníkové koření na dochucení

Hrašku Vanilka smícháme s vodou a na mírném plameni vaříme cca 25 minut, přitom pudink občas mícháme, aby se nepřipálil. Osladíme cukrem nebo jiným sladidlem dle vašich preferencí.

Ve druhém hrnci si svaříme nakrájená jablka a banány s vodou. Když ovoce změkne, rozmixujeme ho a dochutíme například skořicí nebo perníkovým kořením. Výborné na dochucení je také pálivé vánoční koření.

Do mističek na střídačku nalijeme vrstvy pudinku a rozmixovaného ovoce a necháme vychladit.

 


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.