KOPROVKA


  • 40 g kopru
  • 2 cibule
  • 250 ml rostlinné smetany
  • Hraška
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • citrónová šťáva
  • 500 ml vody

Na olivovém oleji si zpěníme 2 na drobno nakrájené cibule (2 malé nebo 1 velkou). Přidáme 2 vrchovaté polévkové lžíce Hrašky a 500 ml vody a necháme cca 15 – 20 minut provařit do hladka (Hrašku si předem rozmíchávám v trošce studené vody).

Po té přidáme 250 ml rostlinné smetany a 40 g na jemno nasekaného kopru a necháme projít varem. Pokud by se vám omáčka zdála příliš řídká, zahustěte jí ještě 2 polévkovými lžícemi Hrašky – omáčka krásně zhoustne a je opravdu lahodná.

Nakonec koprovku dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.