- 40 g kopru
- 2 cibule
- 250 ml rostlinné smetany
- Hraška
- olivový olej
- sůl
- pepř
- citrónová šťáva
- 500 ml vody
Na olivovém oleji si zpěníme 2 na drobno nakrájené cibule (2 malé nebo 1 velkou). Přidáme 2 vrchovaté polévkové lžíce Hrašky a 500 ml vody a necháme cca 15 – 20 minut provařit do hladka (Hrašku si předem rozmíchávám v trošce studené vody).
Po té přidáme 250 ml rostlinné smetany a 40 g na jemno nasekaného kopru a necháme projít varem. Pokud by se vám omáčka zdála příliš řídká, zahustěte jí ještě 2 polévkovými lžícemi Hrašky – omáčka krásně zhoustne a je opravdu lahodná.
Nakonec koprovku dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.