Na asi 10 – 15 kokosek budeme potřebovat
- 1 měkkou hrušku nebo 1/2 zralého manga (dělala jsem verzi z manga, proto jsou kokosky žluté)
- 5 polévkových lžic BIO strouhaného kokosu (kokos musí být v BIO kvalitě, standardní kokos je příliš suchý a po rozmixování nepustí dostatek tuku)
- 1 hrnek BIO strouhaného kokosu
- 4 polévkové lžíce sirupu – např. agave, rýžový sirup (pozor – med se v sušičce nevysuší!)
V mixéru rozmixujeme 5 polévkových lžic BIO strouhaného kokosu. Kokos mixujeme tak dlouho, dokud se nepromění v „kaši“ – cca 2 minuty. (Specializovaný food procesor nemám, mám klasický mixér avšak s malým průměrem nádoby, ve kterém se BIO kokos opravdu dobře rozmixuje). Do vzniklé kaše přidáme měkkou hrušku nebo polovinu zralého manga a znovu mixujeme. Vzniklou směs osladíme sirupem (použila jsem rýžový) a zahustíme cca 1 hrnkem strouhaného kokosu.
Vzniklou hmotu vyválíme mezi 2 pečícími papíry a vykrájíme z ní kolečka. Kolečka sušíme v sušicce cca 8 – 10 hodin. Řádně vysušené kokosky skladujeme ve sklenici v suchu a v chladu. Mně vydržely v lednici 14 dní.