Na 12 ks muffinů budete potřebovat
- 1 a 3/4 hrnku mouky – použila jsem špaldovou celozrnnou
- 1/2 hrnku cukru – nebo množství dle chuti
- 1 čajovou lžičku prášku do pečiva
- špetku soli
- 2 čajové lžičky skořice
- 1/4 čajové lžičky rozemlého hřebíčku
- špetku muškátového oříšku
- 2 rozmačkané banány
- cca 350 g dýňového pyré – doměkka uvařená a rozmixovaná dýně Hokkaido
- 1/2 hrnku kokosového oleje
- 1 čajovou lžičku vanilkového extraktu
Na krém budete potřebovat
- 100 g Hrašky Vanilka
- 550 ml rostlinného mléka
- 1 vanilkový cukr
- 40 g rostlinného tuku – např. Alsan
- 1 čajovou lžičku vanilkového extraktu
Všechny ingredience na muffiny smícháme a vzniklé těsto nalijeme do formiček na muffiny. Pečeme na cca 180 C asi 25 – 30 minut.
Hrašku Vanilka smícháme se studeným rostlinným mlékem – např. pomocí metličky se v mléce krásně rozpustí. Po té Hrašku Vanilka vaříme na velmi malém plameni asi 20 – 30 minut, dokud neztratí svoji hrachovou chuť. Směs dosladíme, přidáme rostlinný tuk, zamícháme a necháme vychladnout. Před zdobením směs našleháme a pomocí cukrářských sáčků nebo jen tak pomocí lžičky směsí muffiny ozdobíme.
Muffiny se mi osvědčilo skladovat v uzavřené nádobě, aby krém neoschl.