DÝŇOVÉ MUFFINY S KRÉMEM Z HRAŠKY


Na 12 ks muffinů budete potřebovat

  • 1 a 3/4 hrnku mouky – použila jsem špaldovou celozrnnou
  • 1/2 hrnku cukru – nebo množství dle chuti
  • 1 čajovou lžičku prášku do pečiva
  • špetku soli
  • 2 čajové lžičky skořice
  • 1/4 čajové lžičky rozemlého hřebíčku
  • špetku muškátového oříšku
  • 2 rozmačkané banány
  • cca 350 g dýňového pyré – doměkka uvařená a rozmixovaná dýně Hokkaido
  • 1/2 hrnku kokosového oleje
  • 1 čajovou lžičku vanilkového extraktu

Na krém budete potřebovat

  • 100 g Hrašky Vanilka
  • 550 ml rostlinného mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 40 g rostlinného tuku – např. Alsan
  • 1 čajovou lžičku vanilkového extraktu

Všechny ingredience na muffiny smícháme a vzniklé těsto nalijeme do formiček na muffiny. Pečeme na cca 180 C asi 25 – 30 minut.

Hrašku Vanilka smícháme se studeným rostlinným mlékem – např. pomocí metličky se v mléce krásně rozpustí. Po té Hrašku Vanilka vaříme na velmi malém plameni asi 20 – 30 minut, dokud neztratí svoji hrachovou chuť. Směs dosladíme, přidáme rostlinný tuk, zamícháme a necháme vychladnout. Před zdobením směs našleháme a pomocí cukrářských sáčků nebo jen tak pomocí lžičky směsí muffiny ozdobíme.

Muffiny se mi osvědčilo skladovat v uzavřené nádobě, aby krém neoschl.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.