Na 2 porce budete potřebovat
- 2/3 jednoho balení udon nudlí – seženete např. v Marks and Spencer jako UDON NOODLES – výhodou je lahodná chuť a krátká doba vaření (5 minut)
- olivový olej
- 1 limetku
- sezamové semínko
- cca 1,5 cm čerstvého zázvoru
- čínské zelí – cca 4 listy dle chuti
- 1 papriku
- 1 mrkev
- 1 cibuli nebo 2 jarní cibulky
- 2 stroužky česneku
- cca 10 – 12 polévkových lžic kvalitní sojové omáčky
Na olivovém oleji si orestujeme na kousky nakrájenou jarní cibulku (nebo na půlměsíčky nakrájenou cibuli), přidáme nadrobno nakrájený zázvor a nadobrono nakrájený česnek. Po té přidáme na plátky nastrouhanou mrkev, nakrájenou papriku a nakonec přidáme nakrájené čínské zelí. Směs zasypeme čajovou lžičkou sezamových semínek, zalijeme cca 10 – 12 polévkovými lžícemi kvalitní sojové omáčky a restujeme.
Mezi tím si uvaříme udon nudle – stačí je nasypat do horké vody a za 5 minut slít. Nudle přidáme do směsi zeleniny se sojovou omáčkou a dochutíme šťávou z limetky. Pokud se nám zdá chuť málo výrazná, přidáme ještě sojovou omáčku. Posypeme sezamovými semínky a podáváme.