UDON NUDLE SE ZELENINOU


Na 2 porce budete potřebovat

  • 2/3 jednoho balení udon nudlí – seženete např. v Marks and Spencer jako UDON NOODLES – výhodou je lahodná chuť a krátká doba vaření (5 minut)
  • olivový olej
  • 1 limetku
  • sezamové semínko
  • cca 1,5 cm čerstvého zázvoru
  • čínské zelí – cca 4 listy dle chuti
  • 1 papriku
  • 1 mrkev
  • 1 cibuli nebo 2 jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • cca 10 – 12 polévkových lžic kvalitní sojové omáčky

Na olivovém oleji si orestujeme na kousky nakrájenou jarní cibulku (nebo na půlměsíčky nakrájenou cibuli), přidáme nadrobno nakrájený zázvor a nadobrono nakrájený česnek. Po té přidáme na plátky nastrouhanou mrkev, nakrájenou papriku a nakonec přidáme nakrájené čínské zelí. Směs zasypeme čajovou lžičkou sezamových semínek, zalijeme cca 10 – 12 polévkovými lžícemi kvalitní sojové omáčky a restujeme.

Mezi tím si uvaříme udon nudle – stačí je nasypat do horké vody a za 5 minut slít. Nudle přidáme do směsi zeleniny se sojovou omáčkou a dochutíme šťávou z limetky. Pokud se nám zdá chuť málo výrazná, přidáme ještě sojovou omáčku. Posypeme sezamovými semínky a podáváme.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.