Aktuálně si absolutně ujíždím na kombinaci robi masa a rajčat. Jídlo je rychle hotové, chuťově moc dobré, relativně nízkokalorické a dobře vás zasytí. „Nakyslá“ chuť rajčat doplněná specifickou chutí oliv a kapary a chilli olejem se mi neomrzí 🙂
Na robi maso s rajčaty, olivami a kapary budete potřebovat:
(množství uvádím přibližné, zvolte si ho dle počtu osob)
pro cca 2 osoby budete potřebovat
- cca 6 plátků / oválků robi masa – momentálně si kupuji přímo plátky na gril, které jsou ještě lépe ochucené (plátky seženete v prodejnách zdravé výživy nebo přímo u výrobce, kde vás vyjdou na cca 60% ceny – www.eurobi.cz)
- cca 6 rajčat
- hrst oliv
- hrst kaparů
- hrst bazalky (pokud máte)
- koření – já jsem použila kořenící směs na souvlaki (česnek, paprika, pepř, libeček, celer, pažitka, majoránka, bazalka) – chuťově by se hodilo třeba i oregáno 🙂
- olej s chilli – pokud nemáte rádi pálivé, tak ho do jídla nepřidávejte, mně v něm ale chutná, celkovou chuť ještě „vytáhne“
- kdo chce, může přidat deci suchého bílého vína, ale není nutné
- sůl na dochucení
- olej
Rajčata nakrájíme na čtvrtky, pokrájíme olivy a robi maso. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme „maso“, koření a restujeme. Maso nemusí být opečené úplně zcela, protože se bude dělat ještě se zeleninou.
Pokud chceme do pokrmu přidat víno (není nutné), dáme si na pánev k robi masu pár kousků rajčat, které necháme chviličku podusit, než pustí šťávu, a po té je i s „masem“ zalijeme deci bílého vína, které necháme vyvařit. Když se víno vyvaří, přidáme zbytek rajčat, olivy a kapary a asi 10 minut restujeme. Pokud se nám zdá, že máme málo „šťávy“, podlijeme směs cca deci vody. Jestli máte rádi pikantnější chutě, přidejte pár kapek oleje s chilli, který celkovou chuť hodně „vytáhne“.
Nakonec přidáme velkou hrst bazalky a dle chuti dosolíme. Robi maso s rajčaty jím bez příloh, komu by to bylo málo, může zvolit jako přílohu bulgur nebo pečivo.