Na 6 porcí dýňové polévky budete potřebovat
- 1 dýni Hokkaido – cca 800 g, dýně Hokkaido se nemusí loupat
- 1 cibuli
- 20 g čerstvého zázvoru
- 20 – 30 g čerstvého kopru
- 1000 ml vody nebo zeleninového vývaru
- pepř
- sůl
Na olivovém oleji si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájený čerstvý zázvor (asi 20 g) a na kousky nakrájenou dýni, kterou před tím zbavíme semínek. Zeleninu zalijeme 1 litrem vody nebo zeleninového vývaru a uvaříme doměkka.
Když je dýně měkká, rozmixujeme jí dohladka, přidáme čerstvý kopr a krátce (2 – 3 minuty) provaříme. Polévku můžeme podávat s opečenými dýňovými semínky a pokapanou olivovým olejem. Dochutíme pepřem a solí.
Pokud se Vám líbí tento recept, tak mrkněte i na recept na naši květákovou polévku s batáty!