DÝŇOVÁ POLÉVKA HOKKAIDO S KOPREM A ZÁZVOREM


Recept na dýňovou polévku

Na 6 porcí dýňové polévky budete potřebovat

  • 1 dýni Hokkaido – cca 800 g, dýně Hokkaido se nemusí loupat
  • 1 cibuli
  • 20 g čerstvého zázvoru
  • 20 – 30 g čerstvého kopru
  • 1000 ml vody nebo zeleninového vývaru
  • pepř
  • sůl

Na olivovém oleji si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli,  přidáme na kousky nakrájený čerstvý zázvor (asi 20 g) a na kousky nakrájenou dýni, kterou před tím zbavíme semínek. Zeleninu zalijeme 1 litrem vody nebo zeleninového vývaru a uvaříme doměkka.

Když je dýně měkká, rozmixujeme jí dohladka, přidáme čerstvý kopr a krátce (2 – 3 minuty) provaříme. Polévku můžeme podávat s opečenými dýňovými semínky a pokapanou olivovým olejem. Dochutíme pepřem a solí.

Pokud se Vám líbí tento recept, tak mrkněte i na recept na naši květákovou polévku s batáty!