ZELENINOVÁ OMELETA S HRAŠKOU


Na 1 velkou nebo 2 menší porce potřebujeme:

  • 60 g Hrašky
  • 110 ml vody
  • 1/2 čajové lžičky koření (například používám koření na grilovanou zeleninu)
  • zeleninu dle chuti – cibule, rajčata, cuketa, olivy, … – např. 1/2 cibule, 1/2 cukety a 2 rajčata
  • olivový olej
  • oblíbené bylinky – například pažitka

Na olivovém oleji si na nepřilnavé pánvi lehce osmažíme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, přidáme oblíbenou zeleninu a orestujeme ji. Používám kombinaci cibule, cukety a rajčat nebo cibule, cukety, žampionů, oliv a sušených rajčat. Když je zelenina orestovaná, dochutíme ji kořením.

Hrašku si smícháme s vodou a 1/2 čajové lžičky oblíbeného koření, také můžeme přidat pažitku nebo jinou bylinku. Měla by vzniknout hustší směs konzistence palačinkového těsta. Směs nalijeme na orestovanou zeleninu, zmírníme plamen a omeletu dobře propečeme z obou stran.

Vzhledem k tomu, že je třeba omeletu otočit, doporučuji dát na začátku zeleniny méně, aby šlo s omeletou dobře pracovat.

Inspirovala jsem se receptem FB komunity Krásná snídaně.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.