Pro 2 velké nebo 3 menší porce potřebujeme:
- 12 větších hlav žampionů
- 10 oliv
- 5 sušených rajčat
- 1/2 červené cibule
- 100 ml bílého nebo růžového vína
- 100 ml vody
- 2 polévkové lžíce Hrašky
- olivový olej
- hrst petržele
- hrs rozmarýnu
- sůl na dochucení
- grilovací koření
Žampionům odkrojíme nožičky a čajovou lžičkou vydlabeme kloboučky. Vydlabané hlavičky žampionů si zvnějšku pomažeme olivovým olejem se směsí grilovacího koření.
Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme očištěné a na drobno nakrájené nožičky žampionů, vydlabané vnitřky žampionů, rozmarýn a petržel, podlijeme vínem a restujeme. Po asi 4 minutách přidáme nakrájené olivy a sušená rajčata, směs zaprášíme Hraškou, zamícháme a přidáme 100 ml vody, která s Hraškou celou směs dobře spojí. Směs krátce povaříme (cca 4 minuty) a po té jí naplníme hlavičky žampionů a dáme pod gril na cca 8 minut, dokud žampiony nezměknou. Podávat můžeme například s bagetkou a salátem.