ZAPEČENÉ ŽAMPIONY NA VÍNĚ S BYLINKAMI


Pro 2 velké nebo 3 menší porce potřebujeme:

  • 12 větších hlav žampionů
  • 10 oliv
  • 5 sušených rajčat
  • 1/2 červené cibule
  • 100 ml bílého nebo růžového vína
  • 100 ml vody
  • 2 polévkové lžíce Hrašky
  • olivový olej
  • hrst petržele
  • hrs rozmarýnu
  • sůl na dochucení
  • grilovací koření

Žampionům odkrojíme nožičky a čajovou lžičkou vydlabeme kloboučky. Vydlabané hlavičky žampionů si zvnějšku pomažeme olivovým olejem se směsí grilovacího koření.

Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme očištěné a na drobno nakrájené nožičky žampionů, vydlabané vnitřky žampionů, rozmarýn a petržel, podlijeme vínem a restujeme. Po asi 4 minutách přidáme nakrájené olivy a sušená rajčata, směs zaprášíme Hraškou, zamícháme a přidáme 100 ml vody, která s Hraškou celou směs dobře spojí. Směs krátce povaříme (cca 4 minuty) a po té jí naplníme hlavičky žampionů a dáme pod gril na cca 8 minut, dokud žampiony nezměknou. Podávat můžeme například s bagetkou a salátem.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.