LILKOVÁ MINI PIZZA


Na 10 mini pizz budete potřebovat

  • 1 lilek
  • 4 cherry rajčátka
  • kousek cukety
  • rostlinný sýr
  • pár kapek rajčatové omáčky – použila jsem Cikánku od Otma
  • grilovací koření s bylinkami
  • trochu falešného parmazánu z kešu oříšků, soli a lahůdkového droždí
  • olivový olej
  • hrst bazalky

Lilek si nakrájíme na kolečka silná asi 0,7 cm, která posypeme z obou stran solí a necháme 15 minut vypotit. Po té z lilku setřeme ubrouskem sůl, z obou stran posypeme grilovacím kořením a dáme péct asi na 20 minut. Když začne lilek zlátnout, otočíme ho a horní stranu potřeme rajčatovou omáčkou – použila jsem pikantní Cikánskou od Otmy. Na vrch dáme cherry rajčátka, tenké plátky cukety, lístky bazalky, posypeme rostlinným sýrem a můžeme přidat i falešný parmazán z kešu, soli a lahůdkového droždí. Pizzy dáme ještě přibližně na 10 minut zapéct pod gril.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.