Na 10 mini pizz budete potřebovat
- 1 lilek
- 4 cherry rajčátka
- kousek cukety
- rostlinný sýr
- pár kapek rajčatové omáčky – použila jsem Cikánku od Otma
- grilovací koření s bylinkami
- trochu falešného parmazánu z kešu oříšků, soli a lahůdkového droždí
- olivový olej
- hrst bazalky
Lilek si nakrájíme na kolečka silná asi 0,7 cm, která posypeme z obou stran solí a necháme 15 minut vypotit. Po té z lilku setřeme ubrouskem sůl, z obou stran posypeme grilovacím kořením a dáme péct asi na 20 minut. Když začne lilek zlátnout, otočíme ho a horní stranu potřeme rajčatovou omáčkou – použila jsem pikantní Cikánskou od Otmy. Na vrch dáme cherry rajčátka, tenké plátky cukety, lístky bazalky, posypeme rostlinným sýrem a můžeme přidat i falešný parmazán z kešu, soli a lahůdkového droždí. Pizzy dáme ještě přibližně na 10 minut zapéct pod gril.