POHANKA S KYSANÝM ZELÍM


  • pohanka namočená noc předem (např. 1/2 sáčku)
  • balíček kysaného zelí
  • 4 ks cibule
  • slunečnicový nebo řepkový olej
  • kmín
  • sůl
  • pažitka

Nejdříve si uvaříme kysané zelí. Na oleji si zpěníme 4 ks na půlměsíčky nakrájené cibule, přidáme zelí, orestujeme a podlijeme vodou. Přidáme kmín, uvaříme do měkka a dosolíme dle chuti.

Předem namočenou pohanku (díky namočení je již měkká) orestujeme zlehka na trošce oleje na pánvi a smícháme se zelím. Můžeme posypat pažitkou. Pokud nemáme den předem namočenou pohanku, tak jí ve vodě uvaříme do měkka a po té smícháme se zelím.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.