KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY


  • 1 květák (650 g)
  • 210 g Hrašky rozmíchané s 375 ml studené vody na „kašičku“
  • 2 jarní cibulky
  • 2 čajové lžičky kari
  • 2 čajové lžičky lněného semínka (nemusí být)
  • 1 čajová lžička slunečnicových semínek (nemusí být)
  • 1 čajová lžička kmínu
  • cca 1 čajová lžička soli – resp. dle preferencí

Květák uvaříme předem – cca 10 minut do změknutí. Když je květák měkký (pozor, abychom ho nerozvařili), tak ho na drobno nakrájíme.

Hrašku si rozmícháme s vodou. Vzniklou směs smícháme s nakrájeným květákem, kořením a případně i se semínky a vytvoříme placičky, které smažíme na pánvi („těsto“ dáváme na rozpálenou pánev třeba pomocí lžíce) nebo je upečeme v troubě.

Placičky můžeme podávat se salátem, bramborami nebo samotné.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.