- 1 květák (650 g)
- 210 g Hrašky rozmíchané s 375 ml studené vody na „kašičku“
- 2 jarní cibulky
- 2 čajové lžičky kari
- 2 čajové lžičky lněného semínka (nemusí být)
- 1 čajová lžička slunečnicových semínek (nemusí být)
- 1 čajová lžička kmínu
- cca 1 čajová lžička soli – resp. dle preferencí
Květák uvaříme předem – cca 10 minut do změknutí. Když je květák měkký (pozor, abychom ho nerozvařili), tak ho na drobno nakrájíme.
Hrašku si rozmícháme s vodou. Vzniklou směs smícháme s nakrájeným květákem, kořením a případně i se semínky a vytvoříme placičky, které smažíme na pánvi („těsto“ dáváme na rozpálenou pánev třeba pomocí lžíce) nebo je upečeme v troubě.
Placičky můžeme podávat se salátem, bramborami nebo samotné.