GULÁŠ Z HLÍVY ÚSTŘIČNÉ


  • 200 g hlívy ústřičné
  • 2 cibule
  • 2 polévkové lžíce Hrašky
  • 3 stroužky česneku
  • koření na guláš
  • majoránka
  • sladká paprika
  • olivový olej
  • cca 800 ml vody

Na oleji si zpěníme na drobno nakrájenou cibulku. Přidáme na kousky nakrájenou hlívu ústřičnou a chvíli restujeme. Po té přidáme koření na guláš (použila jsem pikantní koření na Maďarský guláš) a ještě chvilku restujeme. Mezi tím si v cca 800 ml vody rozmícháme Hrašku a přilijeme ji k hlívě. Vaříme přibližně 20 minut. Ke konci přídáme 3 stroužky česneku. Guláš můžeme dochutit sladkou paprikou, majoránkou a solí. Nejchutnější je pár hodin odleželý, ale můžeme ho konzumovat i hned po uvaření.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.