- 200 g hlívy ústřičné
- 2 cibule
- 2 polévkové lžíce Hrašky
- 3 stroužky česneku
- koření na guláš
- majoránka
- sladká paprika
- olivový olej
- cca 800 ml vody
Na oleji si zpěníme na drobno nakrájenou cibulku. Přidáme na kousky nakrájenou hlívu ústřičnou a chvíli restujeme. Po té přidáme koření na guláš (použila jsem pikantní koření na Maďarský guláš) a ještě chvilku restujeme. Mezi tím si v cca 800 ml vody rozmícháme Hrašku a přilijeme ji k hlívě. Vaříme přibližně 20 minut. Ke konci přídáme 3 stroužky česneku. Guláš můžeme dochutit sladkou paprikou, majoránkou a solí. Nejchutnější je pár hodin odleželý, ale můžeme ho konzumovat i hned po uvaření.