MELOUNOVO-OKURKOVÝ SALÁT


  • 1/4 vodního melounu
  • 1/2  – 1 ks salátové okurky
  • cca 100 g tofu natural upravené na způsob balkánského sýru –  dle návodu níže
  • šťáva z 1 citrónu
  • 4 polévkové lžíce olivového oleje
  • 2 polévkové lžíce agávového sirupu nebo 1 polévková lžíce cukru
  • hrst máty

 

Meloun a okurku nakrájíme na drobné kostičky a smícháme s kostičkami tofu natural upraveného na způsob balkánského sýru, který si vytvoříme tak,  že si tofu natural nakrájíme na kostičky a namočíme alespoň den předem do slaného nálevu (1 polévková lžíce soli na 200 ml vody).  Takto naložené tofu vydrží v lednici i několik dní.

Z citronové šťávy, sirupu nebo cukru a olivového oleje vytvoříme zálivku, kterou smícháme s nakrájenou zeleninou, tofu a hrstí nakrájené máty.

Podáváme vychlazené.

*Recept je z mého oblíbeného časopisu Dobroty – CountryLife*


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.