Bulgurový salát vás zasytí a jeho oříškovou chuť si určitě zamilujete :). Příprava bulguru, který dnes seženete téměř všude (včetně Penny Marketu), je velmi snadná a rychlá. Uvařte ho dle návodu – většinou se po propláchnutí krátce vaří v osolené vodě s olejem v poměru 1:2 (bulgur, voda) a pak nechá několik minut dojít. Důležité je ho nerozvařit!
- bulgur
- paprika
- rajčata
- okurka
- červená cibule
- petželka
- citronová šťáva
- olivový olej
- sůl
Bulgur uvaříme dle návodu a ihned po uvaření do něj přidáme olivový olej a dosolíme ho. Důležité je, abychom bulgur nerozvařili. Bulgur necháme vychladnout a po té ho smícháme s nadrobno nakrájenou zeleninou – např. paprikou, okurkou, rajčaty, červenou cibulí, … – množství volíme dle chuti. Můžeme dochutit čerstvými bylinkami – např. petrželkou – a citronovou šťávou.