RYCHLÝ BULGUROVÝ SALÁT


Bulgurový salát vás zasytí a jeho oříškovou chuť si určitě zamilujete :). Příprava bulguru, který dnes seženete téměř všude (včetně Penny Marketu), je velmi snadná a rychlá. Uvařte ho dle návodu – většinou se po propláchnutí krátce vaří v osolené vodě s olejem v poměru 1:2 (bulgur, voda) a pak nechá několik minut dojít. Důležité je ho nerozvařit!

  • bulgur
  • paprika
  • rajčata
  • okurka
  • červená cibule
  • petželka
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • sůl

Bulgur uvaříme dle návodu a ihned po uvaření do něj přidáme olivový olej a dosolíme ho. Důležité je, abychom bulgur nerozvařili. Bulgur necháme vychladnout a po té ho smícháme s nadrobno nakrájenou zeleninou – např. paprikou, okurkou, rajčaty, červenou cibulí, … – množství volíme dle chuti. Můžeme dochutit čerstvými bylinkami – např. petrželkou – a citronovou šťávou.

 


Separator image Posted in Saláty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.