Korpus
- 1 větší hrnek vloček
- 0,5 hrnku kokosu
- 3/4 hrnku datlí nebo datlové pasty
- 2 polévkové lžíce rumu
- 6 polévkových lžic vody
Krém 1
- 2 banány
- 3 polévkové lžíce kakaa
- 4 zarovnané polévkové lžíce kokosového oleje
Krém 2
- 2 manga
- 3 polévkové lžíce chia semínek
- 12 zarovnaných polévkových lžíc kokosového oleje
Všechny ingredience na korpus rozmixujeme na jemno a smícháme s rumem (nemusí být) a vodou tak, aby vznikla hmota, která drží při sobě a lze namačkat do dortové formy, kterou si předem vymažeme kokosovým olejem.
Banány rozmixujeme s kakaem, přidáme kokosový olej a zamícháme. Vzniklý krém nalijeme na korpus. Manga si rozmixujeme, přidáme kokosový olej a chia semínka, promícháme a nalijeme na čokoládovou hmotu z banánů.
Nenácháme v lednici ztuhnout a rozležet. Dort se dá dobře krájet, i když je jen chlazený pouze v lednici. Kdo by však trval na tužší konzistenci, může využít mrazák. Máte – li manga správně zralá, je dort poměrně hodně sladký – upřednosňujete – li méně sladkou chuť, přidejte do Krému 2 citrónovou šťávu.