NEPEČENÉ CUKROVÍ Z ARAŠÍDOVÉHO MÁSLA


Na těsto budeme potřebovat:

  • 1 hrnek kokosu
  • 3/4 hrnku najemno mletých vloček nebo muesli – použila jsem muesli z Penny marketu (oříškové, nepečené, neslazené)
  • 1/4 hrnku sirupu (v původním receptu je 1/4 hrnku, ale použila jsem jen cca 3 – 4 lžíce, aby cukroví nebylo tak sladké)
  • 1/2 čajové lžičky skořice
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 hrnku arašídového másla
  • 1/8 hrnku kokosového tuku

Kokos a vločky rozemeleme najemno. Přidáme arašídové máslo, sirup, skořici, vanilkový extrakt a kokosový olej a znovu pomeleme. Pokud se nám zdá, že hmota málo „lepí“, přidáme postupně po lžičkách vodu (např. 3 – 4 lžičky). I když se nám konzistence těsta nemusí zdát úplně pevná, v lednici cukroví krásně ztuhne 🙂

Ze vzniklé hmoty si mezi dvěma pečícími papíry vyválíme placku, ze které vykrajujeme libovolné tvary. Z těsta můžeme vytvořit také košíčky. Utrheme si kousek potravinové folie, dáme ji do formičky na košíček a vmačkáme do ní těsto. Díky folii se košíček krásně vytvaruje, aniž by se přilepil na formičku. Folii po té sundáme 🙂

Košíček můžeme naplnit marmeládou a přelít čokoládovou polevou, kterou si připravíme z hořké čokolády a kokosového oleje. Kdo chce, může polevu dosladit např. rýžovým sirupem nebo cukrem. Čokoládu, kokosový olej a sirup/cukr v poměru cca 5:2:1 pomalu rozpustíme na malém plameni.

Hotové košíčky dáme do chladu.

Tip: vyzkoušejte košíčky posypat solí 🙂


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.