Na cca 6 porcí budete potřebovat
- 200 g tapiokových perel
- 800 ml rostlinného mléka
- 1 kg jablek
- 500 ml vody
- 2 hrsti rozinek
- 2 čajové lžičky skořice nebo koření do perníku
- cukr nebo sirup na doslazení
- rum, …
Tapiokové perly si alespoň na 2 hodiny předem namočíme v rostlinném mléce (cca 400 ml). Po té k nim přidáme zbytek mléka (cca 400 ml) a dáme je vařit. Za stálého míchání začne tekutina houstnout a za asi 10 – 15 minut se vytvoří pudink, který dosladíme dle chuti. Pudink během tuhnutí ještě houstne, a tak není nutné, aby byl příliš hustý během vaření.
Jablka si oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kousky. Zalijeme vodou a uvaříme do měkka. Zbytek vody slijeme a jablka rozmačkáme na kaši. Dosladíme, můžeme přidat oblíbené koření – skořici, vánoční cukroví apod. nebo rum.
Pudink můžeme naklást do skleniček nastřídačku s jablky. Přidat můžeme ořechy a desert můžeme ozvláštnit i dalšími vrstvami – třeba chia semínky s kokosovým mlékem nebo banány s kakaem. Dobrá je i samotná kombinace pudinku z tapiokových perel a jablíček. V lednici vydrží 5 dní. Ve skleničce je to výborná snídaně. Podáváme vychlazené.