ZELENINOVÝ SALÁT S CIZRNOU A ZÁLIVKOU Z TAHINI


Na 2 velké porce budete potřebovat

Na salát

  • 1 plechovka cizrny
  • 1 cuketa
  • 1 červená paprika
  • 1/2 brokolice
  • 1/4 červené cibule
  • hrst nasekaných mandlí (není třeba loupat)

Na zálivku

  • 1 polévková lžíce tahini pasty (ze sezamových semínek, koupíte ve zdravé výživě)
  • 1 polévková lžíce olivovévo oleje
  • 1 polévková lžíce vody
  • 1 polévková lžíce štávy z limetky nebo citrónu
  • 1/2 polévkové lžíce kvalitní sojové omáčky (používám Kikkoman)
  • 1/2 čajové lžičky octa
  • česnek dle chuti

ZÁLIVKU POTŘEBUJETE UDĚLAT VE VĚTŠÍM MNOŽSTVÍ – výše jsem uvedla jen poměr surovin. Dle chuti si to vynásobte třeba 5x – tj 5 pl tahini, 5 pl oleje, 5 pl vody – jen pozor – pokud byste dávali hodně tahini, může být dressing nahořklý, proto doporučuji dát méně a pak případně postupně přidat.

Zeleninu nakrájíme na drobné kousíčky – vše používáme v syrovém stavu:-) Cizrnu slijeme a smícháme se zeleninou, přidáme nadrobno nasekané mandle. Smícháme všechny ingredience na zálivku a výsledný dressing zamícháme do salátu. Necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v lednici, aby se chutě spojily – je to učitě lepší, i když je salát dobrý hned po dokončení.


Separator image Posted in Saláty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.