Na 2 velké porce budete potřebovat
Na salát
- 1 plechovka cizrny
- 1 cuketa
- 1 červená paprika
- 1/2 brokolice
- 1/4 červené cibule
- hrst nasekaných mandlí (není třeba loupat)
Na zálivku
- 1 polévková lžíce tahini pasty (ze sezamových semínek, koupíte ve zdravé výživě)
- 1 polévková lžíce olivovévo oleje
- 1 polévková lžíce vody
- 1 polévková lžíce štávy z limetky nebo citrónu
- 1/2 polévkové lžíce kvalitní sojové omáčky (používám Kikkoman)
- 1/2 čajové lžičky octa
- česnek dle chuti
ZÁLIVKU POTŘEBUJETE UDĚLAT VE VĚTŠÍM MNOŽSTVÍ – výše jsem uvedla jen poměr surovin. Dle chuti si to vynásobte třeba 5x – tj 5 pl tahini, 5 pl oleje, 5 pl vody – jen pozor – pokud byste dávali hodně tahini, může být dressing nahořklý, proto doporučuji dát méně a pak případně postupně přidat.
Zeleninu nakrájíme na drobné kousíčky – vše používáme v syrovém stavu:-) Cizrnu slijeme a smícháme se zeleninou, přidáme nadrobno nasekané mandle. Smícháme všechny ingredience na zálivku a výsledný dressing zamícháme do salátu. Necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v lednici, aby se chutě spojily – je to učitě lepší, i když je salát dobrý hned po dokončení.