HUMUS Z GRILOVANÉ CUKETY S MÁTOU A CITRÓNEM


Humus z grilované cukety je svěží obměnou klasického humusu z cizrny. Máta a citrón dávají humusu trochu netradiční, přesto však příjemnou a zajímavou chuť, proto tento recept stojí za vyzkoušení 🙂

Humus z grilované cukety s mátou

Na humus z grilované cukety s mátou a citrónem budeme potřebovat:

  • cca 600 g cukety
  • šťávu z 1/2 citronu
  • 2 malé stroužky česneku
  • olivový olej
  • hrst máty
  • pepř
  • sůl

 

Cuketu oloupeme a nakrájíme na proužky, které poklademe na pečící papír, polijeme olivovým olejem a dáme do trouby buď pod gril nebo upéct – peču na cca 180 – 200 C.

Ugrilovanou/opečenou cuketu rozmixujeme tyčovým mixérem spolu s hrstí máty, dochutíme šťávou z cca poloviny citrónu, pepřem a solí.

Máte rádi humus? Vyzkoušejte ještě jeho variantu z červené čočky.

Hummus z červené čočky s bylinkovou bagetou
Hummus z červené čočky s bylinkovou bagetou