TYČINKY Z LISTOVÉHO TĚSTA S BYLINKAMI


Tyčinky z listového těsta tvoří skvělé pohoštění a doplněk třeba k vínu. Používám je na stůl místo brambůrek nebo třeba solených arašídů. Jejich příprava vám zabere 10 minut a výsledek nikdy nezklame. Tyčinky se také dobře hodí k polévkám místo pečiva.

Tyčinky z listového těsta

Na tyčinky z listového těsta budete potřebovat:

  • 1 balení listového těsta (používám to „silnější“, ne předem vyválené)
  • cca 4 – 5 polévkových lžic olivového oleje
  • cca 4 stroužky česneku
  • hrst čerstvých bylinek – např. bazalku, oregano, saturejku, rozmarýn
  • sůl

IMG_2511_Fotor

V misce si smícháme olivový olej se solí, nasekanými bylinkami a prolisovaným česnekem. Na pomoučeném válu si vyválíme listové těsto do tloušťky cca 4 mm, přeneseme ho na pečící papír a potřeme připravenou směsí oleje s bylinkami.

Po té těsto nožem nebo rádýlkem nakrájíme na proužky, které asi dvakrát zatočíme. Důležité je mít proužky dostatečně široké (doporučuji ŠIRŠÍ NEŽ NA FOTOGRAFII VÝŠE), aby se vám tyčinky při pečení nerozpadly. Šířku proužků volím přibližně 2.5 cm.

Tyčinky pečeme v předem vyhřáté troubě na 220 C asi 7 – 10 minut.

Celerovo - jablečný krém
Celerovo – jablečný krém

K tyčinkám se skvěle hodí dobré víno 🙂 Já kupuji ta nejlepší z Čech a Moravy PŘÍMO U VINAŘŮ na Lahvoteka.cz.