Na 4 porce budeme potřebovat
- 120 g sojového masa (kostky)
- 1 menší hlávka čínského zelí
- 1 cibule
- 2 – 3 stroužky česneku
- 20 g čerstvého zázvoru
- 1 červená paprika
- 12 polévkových lžic kvalitní sojové omáčky (používám Kikkoman)
- 4 polévkové lžíce oleje (používám olivový)
Sojové maso si uvaříme ve vodě doměkka (trvá to asi 10 – 15 minut) a nakrájíme na opravdu drobné kousíčky – 1 kostičku např. na 4 kousíčky. Maso vařím předem a nakládám třeba na 2 dny do libečku s trochou oleje, ale NENÍ TO VŮBEC PODMÍNKA 🙂
Na pánev nebo do hrnce si nalijeme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Až začne cibule zlátnout, přidáme nadrobno nakrájený zázvor a česnek. Restujeme, až se nám zázvor a česnek rozvoní. Po té přidáme nadrobno nakrájené sojové maso a můžeme zakápnout 6 polévkovými lžícemi sojové omáčky. Přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku a na nudličky nakrájené čínské zelí. Nejdříve dávám tužší listy zelí a když zelenina začne měknout, přidám zbylou horní část s jemnějšími lístky, které rychleji změknout a dochutím zbytkem sojové omáčky – cca 6 polévkových lžic. „Čínu“ vařím asi 15 minut, dokud zelenina nezměkne a maso do sebe nenatáhne chuť sojové omáčky. „Čínu“ nepodlévám vodou ani nesolím, o perfektní chuť se postará sojová omáčka, česnek a zázvor.