RYCHLÁ NUTELLA Z AVOKÁDA A DATLÍ


  • 2 avokáda
  • 1 hrnek datlí
  • 1/2 hrnku kakaa
  • sirup na doslazení- množství dle chuti

dle chuti můžeme – ale nemusíme – přidat např.

  • rostlinné mléko pro méně hustou konzistenci (nemusí být)
  • banán (nemusí být)
  • arašídové máslo (nemusí být)
  • rum (nemusí být)
  • chilli (nemusí být)
  • kokosový olej, …. (nemusí být)

Datle zbavíme pecek a zalijeme horkou vodou. Po 30 minutách vodu slijeme, datle dáme do mixéru a rozmixujeme se 2 avokády a s půl hrnkem kakaa.

Vzniklou „nutellu“ můžeme vylepšovat dle chuti, i když už samotná je moc dobrá 🙂 Lze do ní přidat banán, kokosový olej pro zjemnění, rostlinné mléko pro méně hustou konzistenci, arašídové máslo nebo třeba chilli.

Datle kupuji „masitější“ – vyšší kvality viz níže. S klasickými „vyschlými“ nedobrými datlemi, které známe třeba z Vánoc, nutela nebude zdaleka tak lahodná. Dalte koupíte např. v obchodě s arabskými potravinami.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.