- 2 avokáda
- 1 hrnek datlí
- 1/2 hrnku kakaa
- sirup na doslazení- množství dle chuti
dle chuti můžeme – ale nemusíme – přidat např.
- rostlinné mléko pro méně hustou konzistenci (nemusí být)
- banán (nemusí být)
- arašídové máslo (nemusí být)
- rum (nemusí být)
- chilli (nemusí být)
- kokosový olej, …. (nemusí být)
Datle zbavíme pecek a zalijeme horkou vodou. Po 30 minutách vodu slijeme, datle dáme do mixéru a rozmixujeme se 2 avokády a s půl hrnkem kakaa.
Vzniklou „nutellu“ můžeme vylepšovat dle chuti, i když už samotná je moc dobrá 🙂 Lze do ní přidat banán, kokosový olej pro zjemnění, rostlinné mléko pro méně hustou konzistenci, arašídové máslo nebo třeba chilli.
Datle kupuji „masitější“ – vyšší kvality viz níže. S klasickými „vyschlými“ nedobrými datlemi, které známe třeba z Vánoc, nutela nebude zdaleka tak lahodná. Dalte koupíte např. v obchodě s arabskými potravinami.