DÝŇOVÉ SOTÉ S KOKOSOVÝM MLÉKEM


Pro 4 porce budete potřebovat

  • 1 ks dýně Hokkaido (není třeba loupat)
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 cibule
  • 2 čajové lžičky kari
  • 2 čajové lžičky mletého zázvoru (koření)
  • olivový olej
  • sůl

Dýni omyjeme, rozpůlíme, vydlabeme z ní semínka a nakrájíme na kostičky, loupat jí není třeba. Do hrnce nalejeme olej a orestujeme na něm nadorobno nakrájenou cibuli. Když začne cibule zlátnout, přidáme na kostičky nakrájenou dýni a chvíli ji opékáme spolu s cibulí. Po té přidáme kari a zázvor a restujeme asi půl minuty, než se koření rozvoní. Směs zalijeme kokosovým mlékem a vaříme do té doby, než dýně změkne (cca 15 – 20 minut). Dle potřeby dochutíme solí, pro pikantnější chuť můžeme přidat ještě zázvor. Omáčku jsem už nezahušťovala.

 

 

 


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.