SALÁT CAESAR


  • římský salát
  • domácí majonéza – recept ZDE
  • olivový olej
  • citrón
  • dijonská hořčice
  • toastový chléb na krutóny

Příprava je velmi jednoduchá, ale výsledek stojí za to. Množství zálivky z majonézy volíme dle množství římského salátu tak, aby byly listy v zálivce dobře obalené.

Římský salát umyjeme a natrháme na kousky. Domácí majonézu, do které už v základní verzi dávám trošku česneku, dochutíme šťávou z citrónu a dijonskou hořčicí. Na 2 velké porce salátu jsem k dochucení majonézy použila 1 citrón a 1 velkou čajovou lžičku hořčice, aby byla zálivka dostatečně pikantní. Do zálivky vmícháme cca 3 – 4 polévkové lžíce olivového oleje, dobře promícháme se salátem a podáváme s opečenými krutóny.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.