- tofu natural nebo uzené tofu
- cibule
- feferonky
- oblíbené koření – používám například koření na Gyros nebo Gril Barbecue od Kotanyi
- olivový nebo jiný olej (např. Vegetol) – používám olej, který mi zbývá po sušených rajčatech v oleji
Tofu natural nebo uzené tofu – uzená verze mi aktuálně chutná více 🙂 – si nakrájíme na plátky a obalíme v oblíbeném koření. Používám například koření na Gyros nebo Gril Barbecue od Kotanyi. Nakrájíme si cibuli a do uzavíratelné nádoby nebo sklenice klademe vrstvy cibule, tofu a pokud máme rádi, tak i kousky feferonek. Nakonec celý obsah zalijeme olejem – používám olej, který mi zbyde po sušených rajčatech. Vzhledem k jejich spotřebě ho mám v ledničce uschovaných několik skleniček 🙂 – vydrží měsíce.
Naložené tofu je dobré už i druhý den, ještě lepší však je, když se rozleží alespoň dva dny. Naložené tofu se dá jíst samotné s pečivem, můžeme ho dobře zapékat v troubě na chlebu, používat na zeleninové saláty i jako přísadu do katbanátků.
Nakládané fotu je výborné i zapečené.