- 1 ks kapusty
- 1 ks cukety
- řapíkatý celer – např. 6 stvolů
- cizrna – v plechovce (pevný podíl 240 g) nebo předem uvařená
- 500 g pasírovaných rajčat – dobrá jsou např. rajčata Passata di Pomodoro, San Fabio z Penny
- 1 ks cibule
- 4 stroužky česneku
- olivový olej
- bazalka
- pepř
- sůl
- pažitka, libeček, dýňová semínka na dochucení (nemusí být)
Na olivovém oleji zpěníme cibulku, přidáme nejdříve na drobno nakrájenou kapustu, po té na drobno nakrájený řapíkatý celer a nakonec na kostičky nakrájenou cuketu. Zeleninu orestujeme. Po té přidáme rajčata – buď pasírovaná nebo můžeme použít rajčata v plechovce – a slitou cizrnu. Polévku dolejeme vodou – cca 300 ml a provaříme.
Pokud máme libeček, přidáme ho do polévky. Polévku dochutíme např. bazalkou nebo oregánem, česnekem, pepřem a solí. Také můžeme přidat čerstvou pažitku nebo už během vaření dýňová semínka.