HUSTÁ ZELENINOVÁ POLÉVKA


  • 1 ks kapusty
  • 1 ks cukety
  • řapíkatý celer – např. 6 stvolů
  • cizrna – v plechovce (pevný podíl 240 g) nebo předem uvařená
  • 500 g pasírovaných rajčat – dobrá jsou např. rajčata Passata di Pomodoro, San Fabio z Penny
  • 1 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • olivový olej
  • bazalka
  • pepř
  • sůl
  • pažitka, libeček, dýňová semínka na dochucení (nemusí být)

Na olivovém oleji zpěníme cibulku, přidáme nejdříve na drobno nakrájenou kapustu, po té na drobno nakrájený řapíkatý celer a nakonec na kostičky nakrájenou cuketu. Zeleninu orestujeme. Po té přidáme rajčata – buď pasírovaná nebo můžeme použít rajčata v plechovce – a slitou cizrnu.  Polévku dolejeme vodou – cca 300 ml a provaříme.

Pokud máme libeček, přidáme ho do polévky. Polévku dochutíme např. bazalkou nebo oregánem, česnekem, pepřem a solí. Také můžeme přidat čerstvou pažitku nebo už během vaření dýňová semínka.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.