BOŽSKÝ AVOKÁDOVÝ DORT


Krém

  • 3 zralá avokáda
  • 3/4 tabulky hořké čokolády
  • 1 banán
  • kokosový olej – cca 4 – 5 lžic – olej chuť výrazně zjemní a díky němu krém lépe ztuhne
  • rum (tuzemák) – pár kapek
  • cukr nebo sirup dle preferencí
  • kakaové boby – cca 10 ks – nemusí být, ale na dortu jejich chuť výborně vynikne

Korpus

  • oříšky (cca 1 šálek)
  • vločky (cca 1 šálek)
  • datle (cca 1 šálek) – můžeme použít klasické nebo datlovou pastu, která se dá sehnat v obchodech s arabskými potravinami a je výrazně levnější než kvalitní datle
  • voda (pár lžic)

Dortovou formu vymažeme kokosovým tukem. Oříšky, vločky a datle rozmixujeme, dle potřeby přidáme vodu, aby vznikla hmota, která se dá napěchovat do vymazané dortové formy.

Na slabém plameni rozpustíme v hrnci čokoládu s kokosovým olejem.Pokud sladíme cukrem, přidáme do teplé směsi cukr, aby se dobře rozpustil a necháme pár minut vychladnout.

Mezi tím zbavíme avokádo pecky, oloupeme ho a důkladně rozmixujeme s banánem. Do směsi přilijeme rozpuštěnou čokoládu s kokosovým tukem a znovu mixujeme. Krém doladíme několika lžičkami rumu – stačí Tuzemák, který chuti dodá opravdový šmrnc. Krém nalijeme na korpus, můžeme posypat oloupanými kakaovými boby a necháme několik hodin v chladu odležet.

Dort je vynikající i druhý a třetí den, kdy se dokonale spojí všechny chutě a krém chutná až nugátově.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.