Tenhle „vajíčkový“ salát z cizrny a avokáda se skvěle hodí na letní měsíce. Díky cizrně a avokádu vás salát skvěle zasytí a přitom je lehký a taky vážně moc dobrý 🙂 Salát můžete jíst jen tak nebo si ho namazat jako pomazánku do sendviče 🙂
Na „vajíčkový“salát z cizrny a avokáda budete potřebovat:
- 1 zralé rozmačkané avokádo
- 1 plechovku cizrny
- 2 lžíce hořčice – použila jsem vinnou hořčici, ale můžete použít i jinou výraznou hořčici třeba Mustard, Dijonskou hořčici apod.
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 hrnku na drobno nakrájené cibule – vhodná je červená cibule nebo šalotka, protože je chuťově jemnější
- 1/2 hrnku na drobno nakrájené červené papriky
- půlku na drobno nakrájené okurky
- (2 polévkové lžíce nasekaného kopru – není nutné)
Do salátu jsem použila hrubozrnnou hořčici od vinařství Naturvini. Je moc dobrá, jestli na ní někdy narazíte, doporučuji vyzkoušet.
Cizrnu slijeme, avokádo oloupeme a vypeckujeme a spolu s cizrnou rozmixujeme dohladka. (Pokud byste měli hmotu tužší, přidejte už teď citrónovou šťávu, aby se vám lépe mixovala). Do rozmixované cizrny a avokáda přidáme na jemno nakrájenou cibulku, na drobno nakrájenou papriku a okurku, citronovou šťávu a hořčici. Vše dobře zamícháme a dle chuti dosolíme. Kdo chce, může přidat kopr.
Vzniklý salát je důležité nechat alespoň hodinu odležet (není potřeba, aby to bylo v chladu). Zelenina pustí vodu, chutě se dobře spojí a výsledná chuť se zjemní a „zkrémovatí“. Dobrou chuť.