ČOKOLÁDOVÁ POLEVA Z DATLÍ, KOKOSOVÉHO OLEJE A KAKAA


Hledáte inspiraci na polevu na váš čokoládový dort? Vyzkoušejte vynikající čokoládovou polevu z kakaa, datlí a kokosového oleje, která je chuťově intenzivní, a přitom není tolik tučná jako klasické krémové polevy. Datle jsou bohaté na draslík, vitamíny A, B, niacin, měď a železo, obsahují také vápník a čerstvé datle obsahují dokonce i vitamín C.

Čokoládová poleva z datlí
Čokoládová poleva z datlí

Na čokoládovou polevu z datlí, kokosového oleje a kakaa budete potřebovat:

  • 1 hrneček datlí – 30 minut namočených v horké vodě
  • 1 polévkovou lžíci kakaa do polevy a 1 polévkovou lžíci kakaa na posypání
  • 8 polévkových lžic kokosového tuku

 

Čokoládová poleva z datlí
Čokoládová poleva z datlí

Datle zbavíme pecek a na 30 minut je zalijeme horkou vodou. Po půl hodině z datlí vodu slijeme (nevadí, když v datlích trochu vody zbude, alespoň se vám budou lépe mixovat), přidáme 1 polévkovou lžíci kakaa a 8 polévkových lžic kokosového oleje, který si necháme předem na mírném plameni rozehřát. Celou směs mixujeme dohladka, dort jí potřeme, posypeme kakaem a necháme vychladit.

 

Datle
Datle

Datle je nutné koupit „masité“, kupuji např. odrůdu Mazafati, kterou seženete v kamenných obchodech nebo v eshopech s orientálními potravinami.

Čokoládová poleva z datlí
Čokoládová poleva z datlí

Vyzkoušejte také rychlý karamelový dort s datlemi a ořechy.

Raw karamelový dort s datlemi
Raw karamelový dort s datlemi