HUMMUS Z CIZRNY


  • 1 plechovka nebo sklenička cizrny (cca 400 g)
  • 5 polévkových lžic olivového oleje
  • 1/2 čajové lžičky TAHINI pasty
  • 3 stroužky česneku
  • šťáva z 1 citrónu nebo limetky
  • římský kmín
  • sůl

Z cizrny slijeme vodu, přidáme olivový olej, tahini pastu, citronovou šťávu, 3 prolisované stroužky česneku a vše rozmixujeme tyčovým mixérem, dokud nevznikne jemná pasta. Nakonec hummus dochutíme nadrceným římským kmínem a solí.

Pokud by se vám hummus zdál moc „tuhý“, můžete do něj přidat více olivového oleje.

Římský kmín dává hummusu nezaměnitelnou chuť. Seženete ho v prodejnách zdravé výživy. Nejlepší je zakoupit ho nedrcený a rozdrtit si ho těsně před přípravou hummusu – třeba ve hmoždíři. Čerstvě nadrcený krásně voní.