- 1 plechovka nebo sklenička cizrny (cca 400 g)
- 5 polévkových lžic olivového oleje
- 1/2 čajové lžičky TAHINI pasty
- 3 stroužky česneku
- šťáva z 1 citrónu nebo limetky
- římský kmín
- sůl
Z cizrny slijeme vodu, přidáme olivový olej, tahini pastu, citronovou šťávu, 3 prolisované stroužky česneku a vše rozmixujeme tyčovým mixérem, dokud nevznikne jemná pasta. Nakonec hummus dochutíme nadrceným římským kmínem a solí.
Pokud by se vám hummus zdál moc „tuhý“, můžete do něj přidat více olivového oleje.
Římský kmín dává hummusu nezaměnitelnou chuť. Seženete ho v prodejnách zdravé výživy. Nejlepší je zakoupit ho nedrcený a rozdrtit si ho těsně před přípravou hummusu – třeba ve hmoždíři. Čerstvě nadrcený krásně voní.