SUPER RECEPT NA „NACHOS“


„Nachos“

  • 2 hrnky hladké nebo špaldové celozrnné jemně mleté mouky
  • 1 lžička soli
  • 50 g olivového oleje
  • 0,5 hrnku vody
  • 2 čajové lžičky lněného semínka (nemusí být)

Náplň

  • rostlinný sýr
  • sušená rajčata
  • olivy
  • bylinky (petřžel, bazalka, rozmarýna)
  • koření na grilovanou zeleninu

Nachos se připravuje z kukuřičné mouky, já však používám buď hladkou nebo celozrnnou jemně mletou mouku.

Smícháme všechny ingrediene na „nachos“ – mouku, sůl, olivový olej, vodu a semínka a vytvoříme těsto. Těsto rozdělíme na 8 stejně velkých dílů. Z každého dílu vyválíme co nejtenčí (přibližně 1 – 2 mm) placku, kterou dáme na rozpálenou pánev a na sucho pečeme přibližně minutu z každé strany. Že jsou placky hotové, poznáme tak, že se začnou tvořit na těstě puchýřky. Jakmile placku sundáme z pánve,  nakrájíme ji ještě horkou na 8 dílků. Placku je nutné krájet okamžitě – tím jak chladne, těsto tvrdne – a pokud bychom ji krájeli studenou, praskala by.

Na „nachos“ si můžeme připravit náplň z toho, co máme rádi. Například lze použít směs z nastrouhaného rostlinného sýra, na drobno nakrájených sušených rajčat, oliv a bylinek, případaně koření,  kterou klademe na „nachos“ a zapečeme pod grilem – trvá to cca 4 – 5 minut.

„Nachos“ jsou výborné zapečené nebo třeba k hummusu.

 


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.